Tävlingsvinnare!

Ursäkta dålig uppdatering, men jag har haft lite personliga problem. På grund av det har jag förkortat tävlingstiden, så jag har redan utsett en vinnare! (baserad på hederlig lottning)

Grattis, Frida! Vad nervöst att rita av någon som ritar bra o.O

Alla andra får 10% rabatt på illustrationer av mig!

Det är alltså: Jeanette, Jennie, pubes? (vad heter du? xD), Hanna, Lona, Michaela, Felicia och Linnea.

Säg gärna till om du vill att jag ska kontakta dig inför nästa tävling!


Lika som bär


Jag kanske är seg, men Kapten Kaos och Boxer-Robert är typ identiska?

 
bilder från dn.se

Jag har fortfarande en tävling där man kan vinna ett porträtt av sig själv.


Förlåt!


Jag känner mig så töntig som skriver (vill du att jag ska rita ett porträtt av dig?) i slutet av kommentarer. Känner mig som en äkta attention whore. Men när jag inte skriver det så läser ingen mina inlägg, de går bara direkt in på kommentarfältet. HATA MIG INTE! :* Om du vill ha ett porträtt helt gratis har du chansen att vinna det HÄR, så jag ljuger inte iaf :)

Men nu till roligare saker. Jag var inne på despair.com idag. Var längesedan! Hittat en "ny" demotivational poster som inte var där senast jag var där :3Fast i vissa fall antar jag att det borde stå:
"Never before have som many people with so little to say said so much to so many."

Tyckte det var lite roligt och fick mig att inse att jag borde sova istället för att sitta här! Godnatt!


Stop having a boring life!Har du misset det här har du missat något stort. Mitt senaste tillskott till musiksamlingen :D
Det är en TV-shopreklam för Slap chop som är remixad till en awesome låt!

Det humoristiska är hans säljateknik. Du har ett tråkigt liv men kommer att bli lycklig bara du köper Slap chop!

STOP HAVING THE BORING TUNA,
STOP HAVING A BORING LIFE!


Glöm inte tävlingen där du kan vinna ett porträtt av dig!


Ljudböcker!
Klicka på bilden för att förstora upp den!

Ljudböckerna skrivna av Lotta Westerberg och illustrerade av mig går att köpa nu! :D Jag sitter med dem här framför mig och kan knappt tro att det är sant. Det är på riktigt liksom.

Man kan beställa dem här
och är tänkta för barn
mellan 5 och 11 år.

 
Glöm inte bort att du kan vinna ett porträtt av dig!

 


TÄVLING!

TÄVLING!

Vinn ett porträtt av dig samt ett dubbelporträtt av dig och någon annan!


Omg, rolig tävling! :3 Jag vet hur du känner: Herregud, jag bara måste vara med! It’s your lucky day, det är fritt fram att vara med för vem som helst med blogg.

Man kan anmäla sig till tävlingen fram till klockan 8:00 på måndag morgon. Därefter börjar själva tävlingen .^,^. Vinnaren utses på fredag nästa vecka klockan 21:00. Men det är inte bara en vinnare!

1:a pris:
Ett A5-porträtt och A4-dubbelporträtt på vinnaren plus en annan person (en syster, pojkvän, förälder, bästavän etc.).
2:a-5:e pris:
10% rabatt på porträtt av mig. Assow, ritade av mig, inte bild på mig o.O


Så här är du med och tävlar:

STEG 1. Skriv en kommentar här och glöm för tusan inte ditt namn och din bloggadress.

STEG 2. Lägg upp den här bilden på din blogg och länka till min blogg!


Ett tips är att lägga till mig på Bloglovin’ så att du inte missar deltävlingarna, men det är inte ett krav. 

Lägenhet förr och nu.


När min pappa var i min ålder (25 år sedan) köpte han en lägenhet i Märsta för 40 000 kronor och hade 1 800 kronor i månadskostnad.

Det kan jämföras idag med 500 000 kronor med 7 000 kronor i månadskostnad. Eller 750 000 kronor med 4 500 kronor i månadskostnad. Det är en inflation på runt 1400%!

Nu har jag ingen aning om hur mycket min pappa tjänade då, men låt oss överdriva och säga att han tjänade 8 000 kronor före skatt. Om bostadsmarknadens inflation var propotionell till lönen skulle jag tjäna över 100 000 kronor i månaden före skatt.

Hur fan är det tänkt att vi ska kunna komma in på bostadsmarknaden när det ser ut så här?

Och för er som säger att det är bara att hyra en lägenhet.. Det är över 100 pers i kö till de flesta lägenheterna och jag vill inte ens veta hur lång tid jag måste vänta.

Madz skillz.


porträtt av min lilla (^^) kusin Madde


Jag och min kusin har bestämt oss för att köra How I met your mother-kvällar på tisdagar. Finns det någon mer hilarious i hela världen än Barney Stinson? Jag ska nog ta och lista de fem bästa Barney-moments.

Vilka är dina favorit-Barney-moments?

Jag är med i en tävling för att bli dagens blogg!
Rösta på nummer tre
här om du tycker om bloggen. :3

Grattis Sidney till vinsten :3


Shiat, I'm a finalist o.O


Jag blev finalist i Emmelist's tävling om dagens blogg o.O

Om du tycker om min blogg kan du rösta på den här. :3 Skriv NUMMER 3.

NUMERO TRES.

MITTSU.

TRÉS.

Eller betyder trés bara bra på franska? x.O


The top thing I miss the most right now. 

 
Det är så himla svårt att göra slut med någon man fortfarande bryr sig om och älskar, men inte är kär i. Så svårt att få honom att förstå att man kan bry sig om någon trots att man just slitit ut dess hjärta och kluvit det i tu. Så svårt att förklara att man fortfarande kan älska, utan att vara kär.

Jag vill inte förlora honom
för alltid. 


Plättar v. 1.0Jag lagade plättar för första gången i mitt liv idag! Det gick förvånandsvärt bra, tog inte sönder en enda o.O Kanske ska bli mästerkock. Skapa ett House of Plättar och folk från hela världen kommer för att få smaka på my babies.

Hm, fast man kanske kallar det ovanför för pannkakor? Jag har alltid kallat det för plättar, men i skolan hette det ju pannkakor. Men om jag hör ordet pannkaka tänker jag på amerikanska, fluffiga pannkakor med smör och sirap :3


Hur äter du dina pannkakor/plättar?

Jag smetar grädde på dem och rullar ihop dem. Sedan häller jag strösocker på. Idag smakade jag sylt för det är väl rätt svenskt? Men det var inte lika gott. Jag är ett jävla sockerfreak alltså :p

Top five things I miss the most.


En lista på saker som alltid försvinner. Jag vet inte om det här är en vanlig lista, men i det här hemmet är det dessa fem saker som sällan finns tillgängligt.

5. STRUMPOR.
En klassiker. När jag flyttade hemifrån tänkte jag att nu fasen ska inte en enda strumpa försvinna. Men när jag flyttade hem igen saknades det massor. Where the heck did they go?! Sitter nu i stora, rosa och röd-randiga fluffraggsockor.

4. HÅRBORTTAGNINGSRULLE.
Hittar den aldrig när jag behöver den. Trots att vi har fem stycken lite varstans i huset. Inte kul att ha två vithåriga hundar när 80% av garberoben är svart. .__.

3. PARAPLY.
VAR TAR DE VÄGEN? Jag har seriöst tappat bort och köpt fem paraplyn. Men självklart finns det inga paraplyn när det börjar regna. Var är ni?!

2. GAFFLAR.
Vi har lika många skedar som knivar som gafflar. Men vi verkar vara en gaffelfamilj. Vi älskar gafflar. Jag antar det iaf, för när man väl behöver en finns den aldrig i besticklådan.

1. BOBBY PINS/HÅRNÅLAR.
Jag. Blir. Galen. Vet inte hur många gånger jag har köpt 20-pack bobby pins. Jag måste ha köpt 200 stycken och jag har tre framför mig, de enda jag kunde hitta. Var ligger detta berg av hårnålar jag inte kan hitta? Och hur svårt ska det vara att hålla koll på dem?


Hur stavas det nu igen? :/


Kännts eller känts?
0    votes    3


Ge mig ett par timmar till!Illustration till en artikel om löss
Det börjar alltid klia i hårbotten när jag ser den här bilden.


Det känns som om dagen är för kort! Jag vill alltid ha ett par timmar till av dag innan jag ska gå och lägga mig. Men däremot vet man ju att om det var 26 timmar på dygnet skulle man nog ha en extra timmes jobb och en extra timme sömn. :P

Lolcats.


Jag har haft en seg kväll. Jobbade 7:30-17:00 och har hoppat studsmatta stor del av den tiden! Jag är helt slut. o.O

Då mindes jag helt plötsligt mina kära lolcats.


Lifetime of regret


Ända sedan jag var 15 år har jag velat skaffa en viss tatuering. Jag blev klar med designen ett år sedan ungefär och har sedan dess haft ångest för "tänk om jag ångrar mig?!".

That's where ugliesttattoos.com kommer in i bilden. För jag kan gotta mig i att jag åtminstone inte har detta permanent på min kropp.SPORTS! De är iaf inte ensamma om eländet.Jag dör. Vad är det här för något? Över halva jävla ryggen.... o.O


Jag säger bara: På. Benet. Resten. Av. Ditt. Liv.

Vilken skulle ni skaffa om ni måste skaffa en?


Mardröm.


klicka på bilden för att se en större versionJag drömde en mardröm i natt. En sådan där dröm som jag var så ledsen i att jag vaknade av smärtan. Det har endast hänt tre gånger i mitt "vuxna" liv. Jag drömde att mitt ex sedan två veckor sedan dog. I drömmen försökte jag förtränga det, men tillslut föll jag ihop, mitt hjärta gick sönder och jag ville dö. Jag vaknade av smärtan inombords. Och direkt började jag gråta. En blandning av sorgen och den otroliga lättnaden av att det bara var en dröm. Han lever.

Har ni någonsin upplevt något sådant?

Det är en sådan skum känsla.. Jag var inte arg över att jag hade drömt det, för jag var så jävla tacksam att det inte var sant.

Bilden är en illustration till novellen som vann Lilla Novellpriset i Sigtunabygden 2008.

Daimglass !


Min mamma hade gjort egen daimglass som smakade sjukt gott! Tydligen hade hon vispat upp vaniljsås, blandat i mini-daim (de där kulorna) och stoppat in det i frysen. Smakade asgott! Hon la dem i cupcake-formar och de ser så söta ut! :3

Ritade en liten bild för jag är inte så bra på att ta fotografier >.< Happy icecream! .^,^.

Fudge my life.

Hade lite tråkigt så jag browsade fmylife.com. Vad gjorde jag innan jag hittade den hemsidan?

Today, I was driving through a neighborhood and saw a "slow down, children" sign. I was nice and slowed down as I passed a couple little kids with their parents outside watching them. I guess I was going too slow because one of the fathers started chasing me down the street calling me a pedophile. FML

Mabon

Mabon
Idag firade vi den paganska (?) sabbaten Mabon, höstdagsjämningen. På tisdag är det 12 timmar dag och tolv timmar natt, men eftersom vardagen kommer i vägen för firande fick det bli idag istället. Några år sedan firade vi mer "traditionellt", åt mat som hörde till sabbaten och så vidare. Idag blev det GeoCaching (typ, global skattjakt) och picnic med kyckling och potatissallad. Så sjukt gott.


Kossan

En ko jag ritat

Tänkte lägga upp en illustration jag ritat, det är ju så trevligt med bilder i en blogg :3
Den här ritade jag till en tidning som hade en artikel om lugn och ro.

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥


Bowling!


Emelite och Agnes (jag försökte få henne att boka som Idol-Agnes) intar bowlingbanan klockan 16:00 och jag är förberedd! Jag tänkte inte klä mig som bruden till höger (vem fan bowlar i minikjol?) utan jag kör på BOWLINGSKJORTA! Eller, en kortärmad skjorta iaf. Min familj är inte så intresserade av bowlingskjortor.

Tänkte köra en liten "dagens outfit" med min snygga bowlingskjorta, men jag orkar inte hitta kameran. Ni får väl skapa er en inre bild helt enkelt. DET ÄR NICE iaf.

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥


Första bilscratchen


Åh det är så sjukt pinsamt. Jag skulle göra en backandes u-sväng ur en garageuppfart och såg inte de stora stenpelarna som markerar uppfartens öppning. När jag såg repan höll jag på att dö lite inombords. Helt jävla enorm.

At the moment of impact så skulle jag nog göra vadsomhelst för att gå tillbaka 5 sekunder i tiden. Jag är så van att trycka ctrl+z när jag gör ett misstag. Men det funkar inte riktigt så i verkliga livet, apparently. Nu är den där repan där. Det går inte att fixa om man inte köper en ny stötfångare.
 
CRTL + Z CRTL + Z CRTL + Z CRTL + Z

När jag kom hem gråtandes av skam och visade mamma sa hon att det kan bli bättre om man tvättar repan. Och fy fan vad bra det såg ut när det var blött! Man såg knappt repan. Jag orkar inte springa ut och ta bild, men jag hittade några bilder på internet som liknade rätt mycket:

Före mirakelvatten

foto: totalcarcrashes

Efter mirakelvatten

foto: declan mccullagh

IT WORKS EVERY TIME! CALL NOW !!

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥


Snart är det dags!


Jag har illustrerat några bilder till en ljudbok som kommer ut alldeles strax. Jag är så himla taggad! Tänk att ha illustrerat något som går att köpa? Jag kan inte fatta det.

Boken som går att köpa alldeles strax heter Atte, Brorsan och Konkan och handlar om tre syskon, åtta, tio och elva år gamla. Deras mamma drabbas av cancer så de får bo hos moster Karin i Täby ett tag. Jag är kär i boken, för den har en perfekt balans av många, roliga äventyr med bitvis påminnelse om att det kan vara lite jobbigt i livet också.

Jag säger till när den finns att köpa, just nu är det jobb att starta en webshop som kan sälja den. För ett par månader sedan kontaktade jag Lotta Westerberg, som skrivit boken, för att jag hade hört att hon letade efter en illustratör till hennes barnbok Vi sjöng för döingarna. När jag hade gjort några skisser frågade hon mig om jag ville illustrera ett omslag till den här ljudboken. Åh, jag är så glad att jag har fått jobba med det här projektet! .^,^.

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥


LYCKA


Det finns kinamat kvar från igår. Är det bara jag som tycker att det är minst lika gott när man värmer upp det dagen efter?

Hook it to my veins!

toothpastefordinner.com

Hook it to my veins!

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥


Morgondimma


Måste kila iväg snabbt men det var längesedan jag vaknade såhär tidigt och jag glömde bort hur vacker sjön kan vara på morgonen.

Morgondimma

Det låg en dimma över hela sjön och det såg så häftigt ut längst bort där den rullande in från träden.. Mrrr, jag kanske ska vakna lite tidigare imorgon så jag får se soluppgången :3


♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥


地獄少女 / Hell Girl ♥


Gah. Foki skrev att hon skulle titta på K-On och då började jag tänka på när jag nördade anime. Ska nog fråga kusinen om jag får låna Elfen Lied. Var längesedan jag såg den. Visst, Lucy kan vara rätt irriterande när hon har minnesförlust.. Men gawd she's hawt när hon whoopar ass.

Men mest av allt är jag sugen på att fortsätta kolla på Jigoku Shoujo / Hell Girl. Jag hann aldrig se mer än fem-sex avsnitt men jag finner mig själv tänka tillbaka på serien. Ai Enma är så jävla vacker och hela serien är så jävla snygg. Måste få tag på, nu.
Enma Ai's Hope by xjennyferx

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥


First!

Porträtt jag gjort av Madde
Omg, nu är det dags igen. Jag har saknat bloggandet lite. Men jag är ju så jävla dålig på att hålla igång dem under en längre tid. ._.

Jag antar att det tar ett tag innan jag kommer igång på riktigt, men jag hade tänkt blogga om lite allt möjligt. Random shit jag hittar på da intrawebs och illustrationer jag jobbar på .^,^.

Kan ju passa på och göra reklam för min hemsida. Där finns det lite information om porträtt jag kan rita mot betalning :3

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥


Om Emelie Joy

Jag är 20 år och jobbar som illustratör, webutvecklare och barnvakt. Det här är min virtuella dump där jag lägger upp saker jag hittar på da intrawebz samt illustrationer jag jobbar med. Och livet .^,^.

RSS 2.0